Keşfet

Makale On Page Seo Nedir ve Nasıl Yapılır?

XFdestek

Kurucu Üye
Katılım
25 May 2014
Mesajlar
3,188
Tepkime puanı
284
Konum
Türkiye
Web sitesi
fivetu.xyz
On page seo webmaster-seo forumlarında ve bloglarda sıkça rastlanılan kavramdır. On page seo en yalın hali ile sayfa içi seo olarak tanımlanabilir. Her seo uzmanı-danışmanının iyi derece bilmesi gereken
Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
; içerisinde geniş teknikleri olan, arama motorları tarafından güncellenen-yeni kriterler getirilen ve seo konusunun temelini barındıran sitenizin içerisinde yaptığınız kullanıcı-arama motorlarına iyi bir deneyim sunma çalışmalarını içermektedir. İyi bir seo uzmanı-danışmanı tarafından on page seo çalışması sayesinde büyük bütçeler harcanmadan kısa sürede arama sonuçlarında etkini sonuçlar alınabilir.

Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
etkili araçlarından olan
Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
içerisinde yapılan optimizasyona denmektedir. Türkçesi sayfa yada site içi seo olarak adlandırılmaktadır. Site içi seo’da temiz kodlama, kaliteli özgün içerik, javascript ve css dosyalarının düzenli olması, domain seçimi, sayfa yüklenme hızı, kalıcı bağlantılar (url), görsellerin kullanımı gibi bir çok unsur bulunmaktadır.


On Page Seo Nedir ?

Organik trafik almak istediğiniz projelerin omurgasında iyi bir on page seo planlaması gelmektedir. Büyük çaplı organik trafik almak istediğiniz projelerinizde on page seo adına yanlışlıklar bulunuyorsa bunların google tarafında düzenlenmesi yeni süreçleri doğuracaktır. Örneğin;

Eticaret sitelerinde ürün fiyatına, adetine, popülerliğine sıralama sayfalarında linklerin sonlarında desc, asc vs gibi ekler gelmektedir. Bu linkler google tarafında farklı sayfalar olarak algılanmaktadır. Sonuç olarak spam, benzer içerik, fazladan yükselen index sayınız sıralama sonuçlarına negatif puan olarak yansıyacaktır. Bu durumun düzeltilmesi bir kaç ay sürebilmektedir.

Diğer bir örnek olarak içeriğin çok dağıtıldığı, kodlamanın berbat olduğu projeye site dışı seo ile destek verilmesi durumunda istenilen geri dönüşümün almanın yanı sıra filtre sürprizi ile karşılaşılabilir. Büyük içeriğe sahip bir sitenin on page seo işlemini sanıldığı kadar basit değildir.
Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
sayfamızı ziyaret ederek site içi konusundaki çözümlere bakabilirsiniz. Özellikle de eticaret alanında ciddi hatalar yapılmaktadır.
Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
makalemizi okuyabilirsiniz.

ON PAGE SEO – SİTE İÇİ SEO TEKNİKLERİ

  • Domain: Alan adınız seo kriterlerine uyuyor mu? İlk olarak bunu kontrol etmekte fayda var. Bilgi almak için
    Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
    konusunu okuyabilirsiniz.
  • Url Yapısı : Sitenizin url yapısı kısa ve basit olmalıdır. Uzun ve kendini tekrar eden url yapısından kaçınmalısınız.
  • Kaliteli İçerik : Bilgilendirici içerikler google tarafından sevilmektedir. Her sayfanızın kaliteli ve yeterli düzeyde içeriğe sahip olması gerekmektedir.
  • Sayfa Başlıkları : Title etiketleri içerisinde yer alan sayfa başlığı anahtar kelimenizi içermeli ve uzun kuyruklu kelimelerden oluşmalıdır. Bütün sayfalarda tekrar eden sayfa başlıklarından kaçınmalısınız. Ziyaretçinizin siteye gelmeden arama sonuçlarında sayfa başlığını gördüğünü düşünürsek başlık konusunda yaratıcı olmalısınız.
  • H Etiketleri (H1, H2, H3, H4,H5, H6) : Yazınızın okunabilirliğini arttırdığı gibi sayfa başlığınızın da burada geçmesi geçmektedir. Seo için Başlık (H) Etiketlerinin Doğru Kullanımı
  • Sayfada Kalma Süresi : Sayfada kalma süresi gözardı edilen on page seo tekniklerinden biridir. Tasarım, yazılımsal, içerik vb bir çok konuyu içermektedir.
    Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
    makalesini detaylı bilgi almak için inceleyebilirsiniz.
  • Anahtar Kelimeler : İçeriğin ilk paragrafında, sayfa başlığında, site genelinde ve meta açıklamasında yer almalıdır. İçerikler anahtar kelime göz önüne alarak yapılmalıdır.
  • Kategoriler : Alakasız yazıları farklı kategoriler altında toplar ve buralardan yayınlarsanız arama sonuçlarında istediğiniz pozisyona gelemezsiniz.
  • Meta Açıklamalar: Meta açıklamalar sayfa başlığı gibi ziyaretçinizin sitenize girmeden arama sonuçlarında gördüğü 156 karakterlik yazıdır. Açıklama alanında anahtar kelimenizi geçirmeli, anlamlı ve ilgi çekici içeriğinize uygun cümleler kurmalısınız.
  • Site Ağacı-Breadcrumb : Kullanıcıya ve arama motorlarına sayfada hangi dizin/kategori altında olduğunu belirtmektedir.
  • Sosyal Paylaşım Butonları : Sosyal ağlarda kullanıcıya içeriğinizi beğenmesi için teşvik edici olmalısınız.
  • Canonical : Bu etiketi tekrar eden ve şişen index sayılarınız için kullanmakta zorunlusunuz.
  • Nofollow ve Dofollow Linkler : Linklerinizin hangi tipte olduğunu belirtmelisiniz.
  • Http Durum Kodları : Kaldırdığınız bir içeriğin linkini ne yapmalısınız yada taşıdığınız bir sayfa adresini? Bu gibi durumlarda kullanılması gereken http durum kodları özel cms sistemlerinde sıkça gözardı edilmektedir.
  • Schema Structured Data : Semantik web ve data işaretleme için kullanmanız gerekmektedir. Ciddi anlamda olumlu geri dönüş sağlamaktadır.
  • Site Hızı:
    Lütfen içeriği görebilmek için Giriş yap yada Kayıt ol
    sayfasından öğrenebileceğiniz bilgiler aracılığıyla yüklenme hızınızı arttırabilirsiniz. Önemli bir konudur.
  • Mobil Uyumluluk : Cepten internete girmeyen kaldı mı? Bu durumda sitenizin bir de responsive yada ayrı bir tasarımla mobil tarafında da hizmet vermesi gerekmektedir.
  • Semantik Kodlama : Uzun süredir var olan bir kavramdır. Html etiketlerinizi belirli kurallara göre kullanmalısınız. Örneğin h etiketini sadece yazılarınızı büyük göstermek için kullanamazsınız.
  • Site Haritaları: Temel XML ve HTML olarak ikiye ayrılmaktadır.XML botlar için HTML ise kullanıcı için site rehberi niteliğini taşımaktadır. Html site haritası konumuzdan önemine bakabilirsiniz.
  • Görsel Optimizasyonu: Sık yapılan hataların arasında yer alır. Kullanıcıya daha hızlı açılış sayfaları sunmak için görsellerinizi optimize etmelisiniz. Seo uyumlu görsel optimizasyonu yapımı makalesinde detayları bulabilirsiniz.
  • Robots.txt ve .htaccess : Robots.txt ve.htaccess önemli iki unsurdur. Spam saldırılara karşı ciddi oranda korurlar.
  • Her Sayfanızı Anasayfa Olarak Ele Alın: Sitenizin en uç noktasındaki sayfanızı anasayfa olarak düşünerek işlemlerinizi yapmalısınız.
On page seo teknikleri kendi içerisinde ayrı uzmanlık alanlarını barındırmaktadır. Örneğin içerik için sitenizin yayın yapacağı kategoriler altından uzman editörler, sitenizin sayfa hızını ve kodlamasının düzenlemesi işlemleri ayrı yazılımcılar, kullanıcı deneyimi için farklı kişiler çalışabilir. Projeye göre farklılar gösterebilmektedir. Bir web sitesinde sadece on page seo tekniklerini uygulayan minum düzeyde 2 yada 3 kişi olabilir.

Seo Hizmeti Alırken Dikkat Edin!

Seo hizmeti alırken uzmanlar tarafından yüzeysel olarak uygulanan site içi seo ile tam olarak seo yapmamayı tercih ederler. Backlinkler ve bunun yanında birkaç unsuru da yan yana getirerek google’da belirli bir oranda yükselme sağlayarak müşteriyi kandırırlar. Bir zaman sonra site arama sonuçlarında gerilemeye başlar. Gerilemenin sonunda müşteri firmaya muhtaç bırakılmaktadır. Seo firması seçildiğinde bu unsurları çok iyi derecede gözden geçirmenizde fayda var. Bunun içinde sözleşme imzalamadan önce mutlaka referans isteyerek gerekli kontrolleri yapınız ve on page seo kavramının üstüne basarak belirtiniz.

On page seo konusuna biraz giriş yaptıktan sonra kendisi ile bağlantılı olan off page seo kavramını da tanımlamak gerekiyor. Off page seo kısacası sitenizin dışında uyguladığınız seo teknikleridir. Backlink alma, sosyal medya çalışması bu kategori içerisinde yer almaktadır. Bir siteye seo uzmanı tarafından çalışma yapıldığında off page seo en çok bütçenin harcandığı bölümdür. Sosyal ağlar, tanıtım yazıları, doğru ve etkili backlinkler gibi büyük deryaların içinde kendinizi bulursunuz. Off page seo ve on page seo birbirilerini dengelemelidir.
 

Ekli dosyalar

  • on-of page seo.jpg
    on-of page seo.jpg
    13.2 KB · Görüntüleme: 6

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst Alt